Over mij

Welkom op het sonnettenblog van Betje Sonnetje, alias tantebetje, alias To Taal.

Eind 2009 kwam ik op het idee om eens te proberen, of ik iedere dag een sonnet kon schrijven. Dat lukte min of meer: ik schreef er ongeveer 25 per maand. Ze zijn van wisselende kwaliteit.

Na ongeveer 500 sonnetten kwam de klad erin. Sonnetten schrijven was geen uitdaging meer. Ondertussen had ik hier behalve sonnetten, ook een aantal berichten geplaatst die te maken hebben met het schrijven van sonnetten. Er komen nog altijd bijna iedere dag bezoekers om die berichten te bekijken. De meest populaire posts zijn:

Sonnetten schrijven: rijmschema’s https://betjesonnetje.wordpress.com/2010/12/04/sonnetten-schrijven-rijmschemas Dit is het meest gelezen bericht van deze hele site. Het is goed voor 10% van het bezoek.
Wat is een sonnet? https://betjesonnetje.wordpress.com/2009/12/18/sonnetten-schrijven-wat-is-een-sonnet
Sonnetten schrijven: metrum en ritme https://betjesonnetje.wordpress.com/2010/09/29/metrum-en-ritme

Vaak staan ze tussen MEEST GELEZEN aan de rechterkant van deze pagina. Daar kun je van alles aanklikken. Als je op zoek bent naar info over sonnetten, kijk dan ook eens tussen de tags. Die kun je ook aanklikken.

Sindsdien heb ik, behalve sonnetten, ook andere dingen geschreven. Op dit blog staan posts over het ongeval van mijn dochter, waarbij ze ernstig hersenletsel opliep. Veel mensen in Nederland denken dat je leven waardeloos wordt als je hersenen beschadigd zijn. Soms denken ze zelfs, dat je dan maar beter dood kunt zijn. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Mijn dochter had na haar ongeval een moeilijke tijd en ik ook, maar nu kan ze bijna alles weer en ze is ook weer blij met haar leven. En anders ik wel :-). Ik hoop dat anderen moed putten uit mijn verhaal.

3 Reacties op “Over mij

  1. Wat heb je een mooi blog. Ik wist niet beter of je schreef alleen sonnetten en wist toentertijd (dec. 2009) niet hoe ik een link moest maken op mijn blog. Ik kan me nog een heel mooi sonnet herinneren over schapen. Daarna ben ik je min of meer vergeten. Sorry! Ik ben blij dat ik je weer gevonden heb. Inmiddels heb ik je toegevoegd aan mijn blogroll. Als je dat niet prettig vindt, wil je me dat dan laten weten?
    Groetjes, Mirjam Kakelbont.

  2. Leuk, Mirjam, dankjewel! Ik heb jouw site ook bekeken. Ik vond de bloemen heel mooi. Ik zal eens kijken of het me lukt om jou ook bij mijn blogroll te zetten – ik zit nogal te tobben met het maken van links in WordPress. Ik neem aan dat je er geen bezwaar tegen hebt om in mijn blogroll te staan – anders stuur je me gewoon een berichtje. ūüôā

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s